Frozen Lighthouse
Frozen Lighthouse

Vinnarbilden är tagen av Manfred Voss, Tyskland, och föreställer ett nästan overkligt landskap med en istäckt fyr. Bilden är tagen på ön Rügen.

© Manfred Voss

Vinnaren av Cewe Photo Award 2021 har korats

Den tyske fotografen Manfred Voss vann, och juryns beslut var enhälligt – det är utan tvekan imponerande.

24 september 2021 av Christian Trant

Cewe Photo Award är världens största fototävling.

Fler än 600 000 bilder skickas in och bedöms. En expertjury har sista ordet.

Det är enorma mängder bilder, vilket verkligen understryker hur stor respekt vinnarfotografen Manfred Voss förtjänar för sin prestation.

Frozen Lighthouse imponerade på hela juryn – var och en

Temat för årets Cewe Photo Award 2021 var: Our World is Beautiful – och juryn lade extra vikt vid att bilderna skulle visa världens skönhet och sårbarhet.

Totalt deltog amatörer och yrkesfotografer från 170 länder, men det var framför allt en bild som juryn fastnade för, och det var föga förvånande Voss bild av den istäckta fyren på ön Rügen.

> Läs även: Var med i Bonnier Digital FOTOs fototävling. De bästa bilderna publiceras i tidningen.

En stolt Manfred Voss sa så här efter att han mottagit priset: 

Det känns helt fantastiskt, nästan otroligt, att ha vunnit världens största fototävling. Mottot – Our world is beautiful – kan även kallas mottot för mina foton. Det var imponerande att se hur naturen hade skapat en vacker isskulptur av den människobyggda fyren.”

Även fotografer från de nordiska länderna har lyfts fram av juryn och tagit plats på listan över de 1 000 bästa bilderna vid årets fototävling. 

Du kan se några av deras bilder här.

Prisutdelning, Cewe Photo Award 2021.

Här ser vi själva prisutdelningen. Till höger står Manfred Voss tillsammans med Christian Friege, styrelseordförande för Cewe.

© CEWE

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av