Photoshop på engelska

Därför ska du ha Photoshop på engelska

Du får flera fördelar om du använder den engelska versionen av Photoshop. Här går vi igenom fördelarna och visar hur du byter språk.

Om du inte har rätt språkkunskaper är det bra att Photoshop finns på svenska, men om du förstår engelska utan större problem kan det vara en fördel att använda Photoshop på originalspråket.

På redaktionen föredrar flera av oss att använda Photoshop på engelska, och det finns det flera orsaker till. Om du söker efter en viss funktion i programmet på nätet, har du mycket större chans att hitta förklaringar på engelska.

Och det är enklare följa med i en engelsk video där menyer och funktioner heter detsamma som i din version av programmet.

>Se även: Du kan hämta vår översikt över Photoshops verktyg med svenska och engelska namn.

Många av kortkommandona i programmet är dessutom kopplade till de engelska beteckningarna. Kortkommandot till Crop Tool är C, och kortkommandot till Levels är Ctrl + L. På svenska är det samma kortkommandon, men funktionerna heter Beskärningsverktyg och Nivåer.

Dessutom finns det en del misslyckade översättningar i programmet.

Så här byter du till engelska i Photoshop

Om du prenumererar på Photoshop via Adobes Creative Cloud kan du ändra språket. Som standard installeras Photoshop på samma språk som operativsystemet. Om du har en svensk version av Windows kommer Photoshop alltså att installeras på svenska.

Inställningar i Photoshop

I Photoshops inställningar finns en listruta där man kan välja språk. Det finns dock bara ett alternativ. Istället måste man byta språk via appen Creative Cloud i datorn.

Du kan inte byta språk direkt i Photoshop. Du måste gå via Creative Cloud, där du gör några inställningar, och sedan avinstallerar du den svenska versionen och installerar den engelska.

Du gör kontoinställningar genom att öppna appen Creative Cloud på datorn. Välj sedan ikonen uppe till höger som liknar ett tårtdiagram eller har din egen bild. Klicka på Inställningar och välj Program till vänster. Välj till exempel English (International) vid Standardspråk för installation och klicka på Klart.

>Läs även: 5 goda skäl att fotografera i råformat

Nu måste du avinstallera den svenska versionen. Om du har funktionsmakron liggande i Photoshop kan du för säkerhets skull kopiera dem först. I Creative Cloud-appen väljer du Alla program till vänster. Klicka på de tre prickarna vid Photoshop och välj Avinstallera. Nu frågar Creative Cloud om du vill behålla inställningar, plugin-program med mera. Välj Behåll för att behålla inställningarna.

Nu är det dags att installera den engelska versionen av Photoshop. Under Alla program i Creative Cloud letar du upp Photohop under Ingår i planen. Klicka på Installera, så får du den engelska versionen.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av