San Francisco

Ny funktion i Lightroom kan fyrdubbla bildens upplösning.

© Shutterstock

Lightroom nu med superupplösning

Adobe har uppdaterat Lightroom med några mycket spännande funktioner. Det gäller inte minst funktionen Super Resolution som Photoshop fick tidigare i år.

10 juni 2021 av Poul Siersbæk

Så här inför semestern visar sig Adobe från sin generösa sida med nya, vassa uppdateringar till Creative Cloud. Det innebär bland annat att funktionen Super Resolution nu finns i både Lightroom och Lightroom Classic.

Tidigare i år kom funktionen till Photoshop och gjorde oss entusiastiska, så det är svårt att inte vara på gott humör över den nya uppdateringen.

Med Super Resolution använder programmet artificiell intelligens för att öka upplösningen på en råfil. Faktum är att upplösningen kan ökas fyra gånger, så att en bild på 20,0 megapixel efter behandling har en upplösning på 80,0 megapixel. Funktionen är automatisk och arbetar blixtsnabbt. 

>Se videon som visar hur bra Super Resolution fungerar här.

Super Resolution

Till vänster har pixlar tillförts för att öka upplösningen. Till höger har funktionen Super Resolution skapat ett bättre och mindre pixligt resultat.

© Adobe

Goda nyheter till ägare av nya Apple-datorer

Uppdateringen av Creative Cloud innehåller flera godbitar för fotografer. Bland annat har flera beskärningsformat tillkommit i Lightroom, och Photoshop Express har fått flera nya retuscheringsfunktioner.

Om du använder Photoshop på din iPad kan du dessutom glädja dig åt fler möjligheter att anpassa penslarna.

Sist men inte minst är alla de stora programmen i Creative Cloud, inklusive Photoshop och Lightroom Classic, nu fullt kompatibla med Apples snabba M1 Mac-datorer.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av