Lightroom Downloader

Du kan se hur långt programmet har kommit med att hämta dina bilder.

Gratisprogram räddar Adobe Lightrooms bilder från molnet

Adobe har lanserat gratisprogrammet Lightroom Downloader som gör att du lätt kan hämta dina bilder från molnet om du blir av med dem på datorn.

22 november 2017 av Kristoffer Engbo

Nya Lightroom CC sparar automatiskt alla bilderna som du importerar till bildbehandlingsprogrammet i molnet, så att du kan synkronisera dem mellan flera olika enheter med en backup på Adobes servrar.

Nu har Adobe släppt ett gratisprogram som du kan använda för att enkelt hämta hem bilderna till den ny dator om den gamla havererar eller blir stulen.

Gratisprogrammet heter Lightroom Downloader, och när du har installerat det behöver du bara logga in med ditt Adobe ID, varpå du väljer var bilderna ska sparas.

> Få full koll på Photoshop och Lightroom med vår kursbok, Photoshopskolan. Just nu får du boken samt 2 nummer av tidningen Bonnier Digital FOTO direkt i brevlådan för bara 49 kronor.

Lightroom Downloader gratis för både Windows och Mac

Lightroom Downloader laddar ned alla bilderna på en gång och lägger dem i undermappar sorterade efter datum.

Programmet, som du kan ladda ner här, finns till både Windows och macOS, men du behöver de senaste versionerna av operativsystemen. Det vill säga Windows 10 och macOS High Sierra.

Vi har gjort en video där du kan se mer om funktionerna i nya Lightroom CC.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av