Nik Collection på datorskärm

Nik Collection består av en rad program som du kan använda för att förbättra dina bilder, och kan aktiveras direkt från t.ex. Photoshop.

© DxO

Nik Collection 3: Nya möjligheter i Photoshop och Lightroom

DxO har lanserat ny version av plugin-paketet Nik Collection 3 till Photoshop och Lightroom, och bland annat har det tillkommit en helt ny plugin.

Nik Collection består av en rad pluginer som ger fler funktioner åt andra bildbehandlingsprogram. 

Det går att lägga till de här pluginerna till bl.a. Photoshop och Lightroom för att ge programmen fler redigeringsmöjligheter. Och nu har DxO, som ligger bakom Nik Collection, uppgraderat paketet till version 3. 

Paketet omfattar pluginer som bland annat hjälper dig att skärpa upp bilderna, ge snyggare färger i bilderna och tjusigare svartvita bilder. 

Den tidigare versionen av paketet innehöll sju pluginer, men i Nik Collection 3 har det tillkommit en åttonde, och så har det även blivit snabbare att använda paketets pluginer.

Ta en genväg till funktionerna med Nik Selective Tool

DxO har omarbetat panelen Selective Tool, där du snabbt kan välja mellan de olika pluginerna i Photoshops användargränssnitt. Nu har du direkt åtkomst till förinställningar eller dina senast använda inställningar direkt från Selective Tool. Det betyder att du inte behöver klicka runt lika mycket som tidigare.  

> Läs också: De bästa gratisprogrammen för bildbehandling

Nik Selective Tool

Med Nik Selective Tool får du snabbt åtkomst till alla dina pluginer och favoritinställningar.

© Nik Collection 3 - DxO

Räta upp störtande linjer med Perspective Efex

Tilt/shift-objektiv, som bland annat används för att fotografera arkitektur, är väldigt dyra. Men med den nya pluginen Perspective Efex går det nu att få helt räta bilder i bildbehandlingen även om du har tagit bilden med ett vanligt vidvinkelobjektiv.

Det här är en plugin som är särskilt relevant för dig som fotograferar gatufoton, landskapsbilder och arkitektur. Du använder den för att ändra perspektivet i bilderna, så att du kan ge byggnader eller interiör naturliga proportioner utan störtande linjer eller missteckning.

Pluginen kan också hjälpa dig att avhjälpa förvrängningen i familjefoton som gör att personerna längst ut i bildkanten blir bredare. Med hjälp av pluginen kan du då ge bilden en mer korrekt återgivning.    

> Läs också: Den bästa appen för bildbehandling

Perspective Efex-plugin

Pluginen Perspective Efex ger dig möjlighet att räta upp störtande linjer i bildbehandlingen.

© Nik Collection 3 - DxO

Du kan ladda ned en 30 dagars provversion av Nik Collection här

Paketet kostar normalt 149 euro, vilket motsvarar 1560 kronor, men under en introduktionsperiod kan du köpa det för 99,99 euro, vilket motsvarar 1045 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av