© Skylum

Luminar AI ger enkel bildbehandling med artificiell intelligens

Nu kommer nya Skylum Luminar AI som använder artificiell intelligens, så att du med några få klick kan byta ögonfärg, ändra kroppsform eller göra landskap intressantare.

15 december 2020 av Kristoffer Engbo

Nu kan du till sist köpa Skylum Luminar AI, som Skylum kallar för det första bildbehandlingsprogrammet som helt drivs av artificiell intelligens.

Skylum presenterade programmet i början av hösten, men det är alltså inte förrän nu som det är tillgängligt, så att du kan leka med de smarta AI-funktionerna som gör det extremt enkelt att göra avancerade redigeringar.

Byt ögonfärg med Luminar AI

Den artificiella intelligensen kan bl.a. hitta personer i bilden, och sedan kan du med ett enda skjutreglage t.ex. göra dem smalare eller kraftigare. 

Den hittar också alla ansiktsdrag, så att du med skjutreglage kan göra ögonen större eller tänderna vitare, och i en listruta kan du även ändra ögonfärgen.

Person med olika ögonfärger

Luminar AI:s artificiella intelligens hittar själv ögonen i ett porträtt, så att du kan välja en annan ögonfärg ur en listruta.

© Skylum

I landskapsbilder kan du nu lägga in dimma, där intelligensen tar med djupet i bilden för att ge ett realistiskt resultat, och med ett fåtal klick kan du även byta ut en tråkig himmel mot någon av dem som ingår i programmet.

Få hjälp med kompositionen med Luminar AI

Luminar AI omfattar en lång rad färdiga justeringar som du kan använda i bilderna, och här används motivigenkänningen för att föreslå specifika förinställningar beroende på motiv.

Den artificiella intelligensen kan också komma med förslag på hur du bör beskära dina bilder. Under 2021 tillkommer fler funktioner, bland annat Bokeh AI som kan ge en oskarp bakgrund i t.ex. porträtt.

Templates i Skylum Luminar AI

Luminar AI har många färdiga justeringar, som går under namnet Templates, och kommer med förslag om vilka som passar med dina bilder.

© Skylum

Läs vår recension av Skylum Luminar AI

Utöver att använda den artificiella intelligensen, kan du även göra de vanliga justeringarna av färger och ljushet, lägga till skärpa och liknande i dina bilder i jpeg- och råformat.

Vi har redan testat programmet, och du kan läsa vår recension av Skylum Luminar AI här i Fördelszonen.

Luminar AI kostar från 809 kronor och finns till både Windows och macOS.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av