Adobe Photoshop CC Adobe Firefly

Med Generativ fyllning kan du helt enkelt skriva vad du vill lägga till i bilden. Photoshop använder sedan artificiell intelligens för att hitta bilder som passar perfekt in i ditt foto.

© Adobe

Artificiell intelligens ger Photoshop superkrafter

Adobe lägger till nya funktioner i Photoshop som öppnar helt nya perspektiv för din bildbehandling med hjälp av artificiell intelligens.

8 september 2023 av Poul Siersbæk

Med funktionen Generativ fyllning i Photoshop kan du nu helt enkelt skriva vad du vill lägga till i ett foto. Sedan hittar AI-motorn Adobe Firefly automatiskt bilder som passar perfekt in i din bild.

Dessutom finns ett annat nytt verktyg, Generativ utökning, som använder artificiell intelligens för att expandera ett foto i valfri riktning med realistiska resultat.

I Photoshop drar du beskärningsverktyget utanför bildens ursprungliga kanter till önskad storlek. Klicka sedan helt enkelt på knappen för att generera innehåll i bilden. Den vita ytan fylls automatiskt med innehåll som smälter in i den befintliga bilden och expanderar den. Du kan också ange en beskrivning för att få ett mer specifikt resultat.

Om du har ett CC-konto kan du ladda ner en gratis betaversion med de nya funktionerna på adobe.com. 

>Läs även: 4 gratisprogram för bildbehandling

Adobe Photoshop Adobe Firefly

Här har Photoshop tagit fram tre varianter av en fyr som programmet snabbt och automatiskt kan foga in i din bild.

© Adobe

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av