Google Foton med filtret Alpaca
Nya funktioner i Google Foton

Bildbehandling med artificiell intelligens i Google Foton

Google har uppdaterat företagets bildtjänst med filter som analyserar dina bilder utifrån artificiell intelligens.

26 januari 2017

Bildtjänsten Google Foton har uppdaterats med inte mindre än 12 automatiska filter. Filtren analyserar bilderna med hjälp av artificiell intelligens och justerar dem senare utifrån bildens karaktär.

Google Foton finns på de allra flesta Androidtelefoner och finns även som tjänst från Google på webben. Om man vill justera bilden ytterligare kan man med Google Foton även med olika skjutreglage ställa in olika parametrar kring ljushet, exponering och färger. Ett särskilt reglage för Djupblå gör t.ex. himmel och hav blåare. Det finns också ett skjutreglage som ska göra hudfärgen mer naturtrogen.

Du kommer till bildbehandlingsalternativen i Google Foton genom att klicka på pennan överst till höger. Om du vill använda de mer avancerade bildbehandlingsfunktionerna ska du klicka på Grundläggande justeringar (ikonen med tre skjutreglage) och klicka på pilen vid Ljus och Färg. Pop bestämmer i hög grad som effekten ska slå igenom.

Google Foton är gratis att använda, och om du accepterar Googles lätta komprimering av dina bilder har du obegränsat med utrymme för dem.

I bildexemplet överst på den här sidan ser vi skillnaden mellan originalbilden och filtret Alpaca. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av