Creative Vado HD

Recension av Creative Vado HD

Den här lilla fickkameran kan spela in i HD. Den är kul och praktisk och är en frisk fläkt på videomarknaden. Med tanke på priset är kvaliteten riktigt bra, och kameran är enkel att använda.

8 juni 2009

Creative är duktiga på att utveckla annorlunda elektronik. Vado HD är en fickkamera som spelar in video i HD-format med 1 280 x 720 pixlar. Det rör sig alltså inte om Full HD med en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar, men det kan man knappast kräva i den här prisklassen.

Kameran är inte större än att den får plats i en skjortficka, och första gången man ser den kan man undra om det egentligen rör sig om en mobiltelefon eller en kamera.

Vado HD har relativt få knappar: en knapp för att fotografera, spela in och navigera, en visningsknapp och en pausknapp är allt som finns. Kameran har ingen optisk zoom, utan ett fast objektiv med fast fokus och 2x digital zoom. Skärmen är på 2,0 tum och kameran har HDMI- och usb-kontakt.

Medelmåttig videokvalitet

Kameran kan inte ta still bilder utan vidare. Om man vill ha en stillbild får man helt enkelt välja en av filmbilderna. Eftersom upplösningen bara är 0,9 megapixlar säger det sig självt att bildkvaliteten är dåli .

Kvaliteten på videoinspelningarna är hyfsad med tanke på att kameran är så liten och så billig. I svagt ljus syns en del bildbrus, men i bra ljus blir inspelningarna hyfsade. Trots att kameran spelar in i HD får man inte bättre bildkvalitet än med en vanlig videokamera utan HD.

Les resten af testen i DIGITAL FOTO nr. 09/2009

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av