Ny Cinema-modell från Canon

Nu kommer Canon med C100 Mark II, som de själva kallar för en filmlösning som du har råd med. Men det är inte direkt småpengar de ber om, och så har Canon har visst glömt en viktigt funktion.

23 oktober 2014

Efterföljaren till Canons EOS C100 Digital Video Camera, den minsta modellen i Cinema-serien, heter Mark II, där C-mos-sensorn på 8,3 megapixlar har samma storlek som hos föregångaren. Du får dock fortsätta att sukta efter 4K, för även om sensorstorleken i teorin skulle klara att spela in i det stora formatet kan kameran högst spela in i Full HD 1080p med upp till 60 bilder i sekunden.

Det rör sig dock om en dubbelpixelsensor som möjliggör ansiktsigenkänning och silkeslen autofokus. Sensorn var tidigare ett alternativ som man kunde köpa som tillval till systemet, medan ansiktsigenkänningen är en ny funktion i Cinema-serien.

En nyhet är bildprocessorn vid namn Digic DV4 som gör att man kan spela in i högkomprimerade format som AVCHD och MP4. Kameran har plats för två sd-kort, och man kan faktiskt spela in i två olika kvaliteter samtidigt, så att man har en lågupplöst version på det ena sd-kortet och en version i hög kvalitet på det andra.

Kameran har fått en större och vinklingsbar oled-skärm på 3,5 tum, inbyggd monomikrofon i huset och wi-fi, så att man kan skicka filer till datorer, ftp-servrar samt kontrollera funktioner via en app på sin telefon.

Kameran kommer ut i butikerna i december. Priset har inte tillkännagetts, men räkna med att den inte blir mycket billigare än de 45 000 kronor som C100 Mark I kostar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av