Panasonic WX970 med två kameror och HDR

Extra kamera i skärmen

Årets stora elektronikmässa CES i Las Vegas visade bland annat Panasonics första 4K-videokamera för vanliga användare, med en extra kamera i LCD-skärmen för att göra finurliga bild-i-bild-inspelningar.

9 januari 2015

Las Vegas: På årets CES-mässa i Las Vegas har Panasonic bland annat lanserat en serie av nya 4K-videokameror. Toppmodellen WX970 har en extra kamera inbyggd i sidan av skärmen som kan vridas så att kameran kan riktas åt olika håll och därmed spela in bild-i-bild-klipp från en annan vinkel. Det lilla kameran kan också vinklas så att den spelar in fotografen eller vad som annars händer bakom kameran.

Flera av Panasonics toppmodeller har också inbyggt Wi-Fi och möjlighet att använda kameran i en mobiltelefon eller surfplatta som en sekundär kamera som man kan använda för att spela in ur en helt annan vinkel och sedan visa som bild-i-bild.

HDR-video Panasonic WX970 kan även samtidigt ta två olika exponeringar och lägga samman dem till en HDR-bild. Panasonic lovar också att de nya kamerorna fokuserar snabbare med ett nytt system som bygger på Lightspeed AF som finns i tillverkarens point and shoot-kameror.

Priset på Panasonic WX970 blir 11 499 kronor, och den blir tillgänglig från mitten av februari.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av