Dilish Parekh från Indien äger 4500 kameror

Världens största kamerasamling

Dilish Parekh från Indien äger 4500 kameror. Det har gett honom en plats i Guinness Rekordbok, och han förväntar sig inte att den någonsin kommer att tas ifrån honom.

18 augusti 2016

Om du tror att du har mycket utrustning bör du nog tänka om.

Den indiska fotojournalisten Dilish Parekh har en plats i Guinness Rekordbog med en samling på 4500 kameror som han har samlat på sig sedan 1970-talet.

Världens största kamerasamling

Han började samla på allvar när han tog över sin fars samling på 600 kameror, och sedan dess har han köpt flera antika kameror på bl.a. loppmarknader, vanligen till priser under 100 kronor.

Han har allt från lådkameror till japanska spionkameror från andra världskriget. Den äldsta kameran är från 1890.

Leica 250 Reporter från 1934

Den mest imponerande kameran i samlingen är än så länge en Leica 250 Reporter från 1934 (på bilden ovan) som har ett värde på över 625 000 kronor. Just den här kameran är svår att få tag på, i och med att den bara tillverkades i 1000 exemplar.

Övertygande rekordhållare

Parekh är absolut inte rädd för att bli av med sitt världsrekord, för ingen annan kommer i närheten av att ha en samling som hans.

"Det är egentligen ingen stor sak att slå mitt världsrekord, men jag äger 4500 kameror just nu. Även om du köper en kamera om dagen kommer det att ta dig 12 år. Och vid det laget kommer jag att ha kommit ännu längre", förklarar han i kortfilmen "The Light Collector" som du kan se nedan.

Det är en kort och fängslande historia om en man med en passion.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av