Ricoh WG-30

Ricoh uppdaterar robust undervattenskamera

För de äventyrslystna som dyker ner och fotograferar tropiska korallrev eller går riktigt nära iskalla vattenfall kommer goda nyheter från Ricoh som kommer med en förbättrad version av sin robusta undervattenskamera.

10 oktober 2014

Efterföljaren till Ricohs tåliga undervattenskamera WG-20 heter WG-30 och kommer i två versioner. Både det tekniska innanmätet och det yttre skyddet har förstärkts.

Sensorn är en helt ny, bakbelyst CMOS-historia på 16,0 megapixel, och bildprocessorn är också ny, vilket sägs ge ännu bättre bilder och video, som för övrigt kan spelas in i Full HD med 30 bilder i sekunden.

Det kan man bland annat dra nytta av genom att spela in under vattnet på upp till 12 meters djup i upp till två timmar. Kameran klarar fall från 1,5 meters höjd och att bli överkörd av 100 kilo. Den ger inte upp förrän temperaturen går ner under tio minusgrader.

Ett speciellt kännetecken för WG-modellerna är makrofunktionen med de sex led-lamporna runt objektivet, och det finns även med på de nya kamerorna.

Kameran har ett rekommenderat pris på 2899 kronor och kan levereras från mitten av november.

En månad senare kan du för 200 kronor extra köpa WG-30W som har inbyggt wi-fi. Med hjälp av en särskild app på mobilen, kan du här styra många av kamerans funktioner och se video live direkt från kameran.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av