I vatten, snö och sand med Olympus

Om man ska investera i en robust kamera som klarar av skidturen eller badsemestern är Olympus senaste toppmodell bland hårdföra kameror ett spännande alternativ.

10 januari 2013

Stylus Tough TG-2 iHS från Olympus är en robust undervattenskamera som axlar manteln efter föregångaren TG-1. Kameran tål ett dopp i havet ner till 15 meters djup och klarar ett fall från upp till 2,1 meter. Dessutom står den emot kyla ner till tio minusgrader och stötar på upp till 100 kilo.

Kameran tar bilder med en extra ljuskänslig bländare F2.0, så att man kan fotografera även under mycket dåliga ljusförhållanden. Den har 4x optisk zoom som täcker brännviddsområdet 25-100 mm, och kameran gör det möjligt att ta bilder med en snyggt oskarp bakgrund med hjälp av den manuella bländarprioriteten.

Videoinspelningar görs i Full HD med 30 bilder per sekund, och med hjälp av funktionen Multi Recording kan man spela in video och fotografera samtidigt. Om man t.ex. vill fotografera sport kan man aktivera funktionen Super Sports Mode som boostar zoomens räckvidd till 200 mm, och man kan fotografera ner till en cm från motivet. Man får en rad kreativa alternativ med inbyggda filter, som t.ex. Punk, Pop Art, Pin Hole, Soft Focus och Fish Eye. Man kan även åstadkomma en vitbalans med så naturliga färger som möjligt under vattnet med hjälp av funktionen Advanced Underwater White Balance.

Olympus har även lanserat två mindre modeller, som även de är av det tuffare slaget. Det är TG-830 som kostar 2799 kronor och TG-630 som kan köpas för 1799 kronor. Flaggskeppet Olympus Stylus Tough TG-2 kostar 3799 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av