X-T1 nu i silver

Fujifilm har lanserat en ny version av vädertåliga X-T1.

11 september 2014

Fujilfilm gör sig redo för Photokina på allvar med ännu en ny modell. Denna gång är det systemkameran X-T1 Graphite Silver. Kameran har en stor elektronisk OLED-sökare och en APS-C X-Trans cmos II-sensor med en upplösning på 16,3 megapixel samt blixtsnabb autofokus.

Den silverfärgade X-T1 har flera identiska funktioner som den nylanserade X100T. Bland annat en högre slutarhastighet på 1/32 000 sekund med elektronisk slutare, möjlighet att simulera filmeffekten Classic Chrome och en speciell live view-funktion för alla filmeffekter. X-T1 har en beläggning med flera lager som enligt tillverkaren ska ge en extra snygg finish.

Både den silverfärgade och den svarta versionen av kameran får en firmwareuppdatering i december, som kommer att medföra en rad förbättringar. Bland dessa finns möjligheten att välja autofokus-område med fyrvägsknappen och alternativ för att anpassa funktionerna i Q-menyn så att de passar till användaren. Man får även möjlighet att välja fyra hastigheter för videoinspelningar, till exempel 50, 25, och 24 bilder per sekund. X-T1 Graphite Silver kommer att kosta 12 999 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av