Sony ZV-E10
En liten nyhet

Sony ZV-E10 är inte större än 1,5 x 6,4 x 4,5 cm och är därmed mindre än A6100 med samma sensor.

Video i proffskvalitet från Sonys nya spegellösa systemkamera

ZV-E10 är namnet på Sonys nyaste och minsta spegellösa systemkamera. Den förenar högkvalitativa foton med avancerade videomöjligheter.

27 juli 2021 av Poul Siersbæk

Förra året lanserade Sony kompaktkameran ZV-1 med en 1"-sensor och bra videofunktioner. Nu följer Sony upp med kameran ZV-E10, som är nästa steg på trappan.

OBS! Du kan redan nu läsa vår recension av kameran i Fördelszonen här.

Kameran har många av funktionerna som även finns hos ZV-1, men det viktigaste är att den har den större APS-C-sensorn samt E-fattning, så att man kan byta objektiv.

Kameran påminner faktiskt rätt mycket om A6100, både när det gäller upplösningen på 24,0 megapixel och de 425 autofokuspunkterna. Den har avancerad motividentifiering, bland annat ansiktssökning samt djur- och ögonsökning.

>Läs även: Så här tar du de bästa filmklippen

Avancerad video med ZV-E10

Den lilla kameran är full av smarta funktioner avsedda att underlätta när man filmar. Sony ZV-E10 har bland annat en knapp där man snabbt växlar mellan foto och filmning, och knappen gör det även lätt att välja slow motion-filmning.

Kameran har dessutom en mikrofon av samma typ som ZV-1, vilket innebär att den kan registrera ljud från tre olika håll. Ett vindskydd ingår i priset.

Kameran har avancerade videofunktioner och filmar i 4K med proffsiga Log-format. Dessutom erbjuder ZV-E10 digital stabilisering när man filmar utan stativ.

Speciell knapp för oskärpa

En smart detalj är den speciella bokeh-knappen ovanpå kameran. Med den kan man snabbt göra bakgrunden oskarp utan att själv behöva ändra bländare. Det gäller vid både foto och filmning.

Kameran, som storleksmässigt hamnar mellan ZV-1 och A6100, har uttag för både mikrofon och hörlurar. Det finns möjlighet till streaming via usb-c.

Priset är 8 300 kronor.

>Läs även: Så klarade sig fickkameran Sony ZV-1

Sony ZV-E10 bakifrån
Flexibel skärm

Skärmen är på 3,0 tum och har en upplösning på 921 000 punkter. Den är fullt vinklingsbar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av