Tjusig Fujifilm-kamera för selfies

Den nya systemkameran X-A2 har en skärm som kan vinklas hela vägen upp, samt förbättrad autofokus som själv ställer in skärpan på ögonen. Perfekt för självporträtt av hög kvalitet.

15 januari 2015

Med nya X-A2 erbjuder Fujifilm för första gången någonsin en vinklingsbar skärm till en av deras X-systemkameror. Skärmen på 3,0 tum kan vinklas hela vägen upp över kameran, så att man enkelt kan ta självporträtt. En annan avgörande nyhet i det sammanhanget är att autofokusfunktionen nu själv kan känna igen ögon och ställa in skärpan på dem, så det blir en barnlek att få vänkretsens snyggaste selfies.

Autofokusen har dessutom förbättrats med Multi AF som automatiskt justerar autofokus efter motivet, så att skärpan inte läggs på fel plats. Fujifilm X-A2 kommer med det alldeles nya paketobjektivet XC16-50mm F3.5-5.6 OIS II som bland annat kan fokusera på bara 15 cm avstånd från motivet, så att man lättare kan ta fina makrobilder. Det svenska priset är ännu inte fastställt, men med en prislapp på 549 dollar i USA förväntar vi oss att det rekommenderade priset kommer att landa på drygt 5000 kronor.

Fujifilm har dessutom lanserat kompaktkameran XQ2 som använder Fujifilms speciella X-Trans CMOS II-sensor med snabb fasdetektering inbyggd. Upplösningen är på 12,0 megapixel och zoomobjektivet täcker ett område från 25 till 100 mm. Dessutom har kameran, i likhet med X-A2, inbyggt wi-fi.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av