Systemkamera med bakbelyst fullformatssensor

Sonys nya systemkamera har 42,2 megapixel och är den första i världen som har en bakbelyst fullformatssensor. Dessutom har Sony presenterat två nya kompaktkameror.

Pixelracet är inte över ännu, och Sony är på gång med ett nytt flaggskepp inom systemkameror. Med 42,2 megapixel och världens första bakbelysta fullformatssensor drar nya Sony a7R II ifrån konkurrenterna.

Grundlaget för både perfekta actionfoton och bra bilder i svag belysning sitter där de ska. Den stora bakbelysta sensorn ger en suverän ljuskänslighet och iso-värdet går ända upp till 102 400. Autofokus är, tack vare hela 399 fasdetekterande punkter på sensorn, enligt Sony upp till 40 procent snabbare än hos föregångaren.

Slutarmekanismen på a7R II har också fått en finputsning, och enligt Sony har den testats vid 500 000 exponeringar och de utlovar samtidigt mindra förekomst av vibration än tidigare. Kameran har bildstabilisering i fem axlar och kan spela in video i 4K i flera format, bland annat Super 35 mm och fullformat .

Sonys nya systemkamera sägs vara tillgänglig i augusti, och priset kommer att landa runt 26 000 kronor.

Läs mer om a7R II här.

Sony har också presenterat två nya kompaktkameror i CyberShot Rx-serien. Compact RX100 IV och High-Zoom RX10 II har båda ny teknik som bland annat sägs ge fem gånger snabbare bilddata och professionella egenskaper som 40x slowmotion-video med 1000 bilder i sekunden, 4K-inspelning och en slutartid på så lite som 1/32000 sekund. Läs fler detaljer här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av