Systemkamera för dina selfies

Olympus är klara med den nya systemkameran PEN E-PL7 som kan lyfta dina selfies till nya höjder.

Den 16 september sätter den store Photokina-mässan i Köln igång och redan nu börjar tillverkarna att lätta på förlåten för några av nyheterna som kommer att visas upp på mässan. Olympus har uppdaterat den minsta modellen i deras serie av systemkameror, och nya PEN E-PL7 sägs ge dig bättre selfies än vad du kan åstadkomma med mobiltelefonen.

Skärmen kan nämligen vinklas hela vägen ner, så att den pekar framåt, och i samma ögonblick aktiveras kamerans Selfie-inställning. Om man har ett objektiv med motorzoom ställer objektivet automatiskt in sig på maximal vidvinkel. Samtidigt visas en utlösarknapp på den tryckkänsliga skärmen. När man trycker på knappen väntar kameran en sekund innan den tar bilden så att man hinner flytta undan handen. Man kan även ställa in kameran så att den tar flera bilder efter varandra.

Och kvaliteten på kamerans selfies torde vara betydligt bättre än vad man får med en smarttelefon. Kamerans Micro Four Thirds-sensor är betydligt större än dem som sitter i mobiltelefoner, och upplösningen hos E-PL7 är på 15,9 megapixel.

Kameran kan naturligtvis användas för mycket annat än selfies, och man kan välja både helautomatik och manuella program, och man kan även fotografera i råformat. Kameran klarar att ta åtta bilder i sekunden. Jämfört med föregångaren har det tillkommit flera Art-filter, vilket gör det möjligt att lägga till bildbehandlingseffekter direkt i kameran. E-PL7 har dessutom inbyggt wi-fi, så att man kan styra kameran från en smarttelefon.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av