Sony ZV-E1

Sony ZV-E1 är inte bara Sonys minsta fullformatskamera. Den är också världens minsta i sitt slag med inbyggd bildstabilisering.

© Sony

SONY ZV-E1 – Världens minsta systemkamera är här

Sony lanserar världens minsta systemkamera med fullformatssensor och bildstabilisering. Sony ZV-E1 är full av intelligenta funktioner från mycket dyrare, större och tyngre kameror.

30 mars 2023 av Poul Siersbæk

Sony satte en ny standard för autofokus med intelligent motivigenkänning genom modellen A7R V, som bland annat kan upptäcka insekter. På samma sätt var systemkameran A7S III revolutionerande när det gäller professionell video.

Hittills har det varit mycket dyrt att få de funktionerna, men med nya Sony ZV-E1 får du en systemkamera som samlar alltihop i ett mycket mindre kamerahus till ett betydligt lägre pris.

Sony ZV-E1 tar smartare filmklipp

Den har till och med nya funktioner som med hjälp av artificiell intelligens kan se till att fokus automatiskt växlar till den person som pratar när du filmar.

Dessutom kan autofokusen automatiskt se till att huvudpersonen alltid hamnar mitt i bild. Sony har dock avstått från sökaren för att göra kameran mindre än de stora A-modellerna.

>Läs även: Därför är fullformat bäst

Sony ZV-E1

Sony ZV-E1 påminner till det yttre om den större A7C och de mindre ZV-modellerna, t.ex. ZV-E10.

© Sony

3 bra detaljer på Sony ZV-E1

Bra bildsensor

Fullformatssensorn i Sony ZV-E1 är hämtad från den större Sony A7S III. Upplösningen är bara 12,0 megapixel, men den ger extremt brusfria foton även vid mycket höga ISO-värden.

Kompakt format

Dimensionerna 12,1 x 7,2 x 5,4 cm gör ZV-E1 till världens minsta systemkamera med fullformatssensor och inbyggd bildstabilisering. Bionz XR-processorer säkerställer hög hastighet och stabilitet.

Intuitiv skärm

Pekskärmen på 3,0 tum gör det möjligt att styra viktiga funktioner i kameran på ett nytt och intuitivt sätt under användningen. Bland annat kan man snabbt skapa och välja sin egen bildstil.

ZV-E1 kostar cirka 32 000 kronor eller 35 000 kronor för ett paket med ett objektiv på 28–60 mm. Du kan redan nu läsa vår recension i Fördelszonen genom att klicka här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av