Sony klara med fullformatsvideo i 4K

Med Alpha 7S satsar Sony nu stort på filmbranschen. Den spegellösa systemkameran med fullformatssensor kan nämligen spela in video i 4K.

7 april 2014

Sony är klara med den tredje fullformatskameran i den högpresterande Alpha 7-serien. Den nya kameran som har fått namnet Alpha 7S är konstruerad kring en fullformatssensor på 12,0 megapixel som både kan ta bilder och spela in video. Det är dock särskilt videodelen som är i fokus med den här kameran. Alpha 7S kan nämligen överföra video via hdmi i 4K i 4:2:2-format i 8 bitar utan extra utrusning. Det sägs också ge bättre videokvalitet i Full HD. Till skillnad från Alpha 7 och 7R komprimeras videofilerna inte enligt AVCHD-standarden.

Bokstaven S i kameranamnet är en förkortning för Sensitivity, det vill säga känslighet, och syftar på kamerans stora iso-omfång som går från 200 till 102 400. Känsligheten kan till och med ökas till iso 409 600. Enligt Sony sägs sensorns stora pixlar ge ett stort dynamiskt omfång med många färgnyanser vilket även är ett plus för fotografer som inte spelar in video. Sony har ännu inte angett något pris på den kraftfulla kameran.

Lär dig mer om 4K-kameror

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av