Sony Alpha9 II

Sony Alpha9 II är den hittills snabbaste spegellösa fullformatskameran från Sony.

© Sony

Sony Alpha9 II är sportfotografens dröm

Sony Alpha9 II ökar både tagningshastigheten och autofokusens prestanda. Det finns dessutom fler förbättringar hos kameran som ska ta upp kampen mot Canon och Nikon vid OS i Tokyo i 2020.

Sonys Alpha 9-serie är Sonys bästa kamera för fotografer som jobbar med sport och andra snabbrörliga motiv. Den första modellen kom 2017, och nu är den andra generationen redo.

Autofokusen hos Sony Alpha9 II har förbättrats med högre prestanda och precision, så att du även kan hålla fast motiv som rör sig väldigt nyckfullt.

Sony Alpha9 II har 693 fasdetekterande fokuspunkter, som täcker 93 procent av bildytan, och 425 kontrastdetekterande punkter. 

Fokusen har dessutom ögonigenkänning där den låser sig fast på ett öga. Den här funktionen har tidigare imponerat på oss hos bl.a. Sony Alpha7R IV.

Läs också: Sony Alpha7R IV tar oss med storm

Sony Alpha 9 II har konstant bild i sökaren

I likhet med Sony Alpha9 är upplösningen på 24,0 megapixel, och Sony Alpha9 II kan ta hela 361 jpeg-bilder vid en hastighet på 20 bilder i sekunden när du använder den elektroniska slutaren.

Med den elektroniska slutaren blir sökaren inte heller svart mellan varje bild, så du kan hela tiden hänga med i vad som händer i motivet.

Vid användning av den mekaniska slutaren i Sony Alpha9 II har hastigheten nu kommit upp i tio bilder i sekunden.

Läs också: Så arbetar sportfotograferna vid friidrotts-VM

Robustare Sony Alpha9 II

Sony Alpha9 II har fått en effektivare vädertätning än föregångaren, så den är bättre på att stå emot damm och fukt, och så har knapparna och greppet optimerats.

Fler användbara funktioner för sportfotograferna är förbättrade nätverksanslutningar, och så kan fotograferna lägga till ljudfiler till bilderna för att t.ex. ge kommentarer till uppdragsgivarens bildredaktör.

Sony Alpha9 II kommer ut i butikerna redan under oktober månad 2019, men Sony har ännu inte offentliggjort några priser. 

Nedan kan du se en video som Sony har gjort för att presentera den nya kameran.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av