Sony A7C
© Digital FOTO

Sony A7C är världens minsta fullformatskamera

Sony har minskat formatet på sin nya fullformatskamera A7C, vilket gör den till världens minsta med inbyggd bildstabilisering. Vi har redan testat den nya kameran.

15 september 2020

Den stora fullformatssensorn ger en hög bildkvalitet, men kräver också rejält med plats. Med nya A7C har Sony trots detta lyckats bygga en fullformatskamera som inte är mycket större än en liten APS-C-kamera.

Sony A7C är därmed världens minsta fullformatskamera med inbyggd bildstabilisering, och bokstaven C i namnet står också för ”Compact”.

Den spegellösa systemkameran är 22 procent lättare än fullformatskameran Sony A7 III, och den är 19 procent mindre.

Sony tillät oss, som några av de första i världen, testa A7C inför lanseringen, och du kan läsa vår recension här.

Sony A7C


© Digital FOTO

Vridbar skärm på Sony A7C

Sony har lyckats åstadkomma den mindre storleken bland annat genom att skala bort sökarhuset som återfinns hos de större modellerna. I stället sitter den elektroniska längst uppe till vänster på baksidan, precis som hus Sonys spegellösa systemkameror med APS-C-sensorer.

Trots den blygsamma storleken har kameran fått en helt vridbar skärm och en nyutvecklad funktion för bildstabilisering. Dessutom är den tålig mot damm och fukt. 

Nytt kompakt objektiv till Sony A7C

I likhet med Sony A7 III har Sony A7C 24,0 megapixel och en autofokus med 693 fasdetekterande fokuspunkter, vilket ger snabb fokusering, och 425 kontrastdetekterande punkter, vilket gör hör precision. Fokuspunkterna täcker 93 procent av bildytan och det ingår naturligtvis ögonfokus.

Sony A7C kan ta tio bilder i sekunden, och bufferten har plats för 115 rå- eller 223 jpeg-bilder innan topphastigheten sjunker.

Sony A7C-huset kostar ungefär 23 000 kronor när man köper det separat. Kameran säljs också i paket med ett helt nytt och väldigt kompakt objektiv på 28–60 mm. Priset på paketet förbväntas hamna kring 26 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av