Samsung NX3000 är perfekt för selfies

Man behöver inte nöja sig med mobiltelefonen när man ska ta bilder av sig själv. Samsungs nya systemkamera, NX3000, har en stor bildsensor och en praktisk funktion för selfies.

Samsung är klara med den nya systemkameran NX3000 som har en stor sensor av APS-C-typen, vilket är samma storlek som i de flesta spegelreflexkameror. Därmed är den omkring 13 gånger större än de sensorer som man vanligen hittar i en mobiltelefon, vilket borde ge mycket högre bildkvalitet.

Den nya kameran har dock massor av funktioner som man även hittar i smarttelefoner. Den stora skärmen på tre tum kan vinklas upp, så att den pekar framåt, vilket gör att man kan se sig själv på skärmen när man står framför kameran, och med funktionen Wink Shot behöver man bara blinka åt kameran när man står framför den för att ta en selfie.

Med hjälp av inbyggt wi-fi kan man dela bilder med andra direkt från kameran och skicka dem till smarttelefoner och surfplattor. Du kan också fjärrstyra kameran från mobila enheter.

Kamerans upplösning är på 20,3 megapixel, och den kan ta fem bilder i sekunden. Den levereras med ett nytt objektiv på 16-50 mm med inbyggd motorzoom och bildstabilisering. Det rekommenderade priset är 4500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av