Olympus PEN E-PL9
Olympus PEN E-PL9

Kameran finns i svart, vitt och den här bruna färgen.

© Olympus

Olympus PEN E-PL9 lockar fram din kreativa sida

Med den nya kompakta systemkameran Olympus PEN E-PL9 är det enkelt att dela sina bilder, och nu går det även snabbare att få fram rätt uttryck i bilderna.

7 februari 2018 av Kristoffer Engbo

Med den nya lilla systemkamera Olympus PEN E-PL9 blir det enligt Olympus enklare att skapa kreativa bilder även för mindre erfarna fotografer.

Menysystemet har blivit lättöverskådligare, så när du t.ex. väljer scene-läget på programratten, kan du på den välja motivtyp på den tryckkänsliga skärmen och fota loss.

Om du väljer AUTO kan kameran identifiera föera olika motivtyper, och du kan till och med anpassa bl.a. färger och ljusstyrka med hjälp av skjutreglage på skärmen.

Nya Olympus PEN E-PL9 har fått en kombinerad Bluetooth- och wifi-anslutning som gör det enklare att föra över bilder till mobilen. Du kan ladda över bilder från kameran direkt från mobilen, även om E-PL9 är avstängd och ligger nedpackad i väskan. Därmed kan du snabbt dela dina bilder med andra.

Olympus PEN E-PL9 har bättre video

Olympus PEN E-PL9

Skärmen kan vinklas hela vägen framåt, så det är enkelt att ta selfies.

© Olympus

Autofokusen har också uppgraderats och har nu 121 punkter fördelade över merparten av bildytan, jämfört med E-PL8 81 hos föregångaren.

I likhet med föregångaren ligger upplösningen på 15,9 megapixel, men nya E-PL9 kan nu spela in video i 4K-upplösning med 30 bilder i sekunden. De betyder massor av detaljer i de rörliga bilderna.

Till skillnad från de tidigare modellerna, där det medföljde en lös liten blixt i förpackningen, har E-PL9 nu fått inbyggd blixt.

Olympus PEN E-PL9 släpps i mitten av mars. 

Huset kostar 5990 kronor, och kameran kan även köpas i paket med det lilla pannkaksobjektivet M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ för 7490 kronor.

> Just nu kan du få Photoshopskolan med 2 nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor. Läs mer här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av