Fujifilms senaste spegellösa systemkamera har en upplösning som ska konkurrera med fullformat.

© Bonnier Digital FOTO

Ny spegellös systemkamera från Fujifilm utmanar fullformat

Fujifilm har just lanserat den spegellösa systemkameran X-H2 vid Fujifilm X Summit i New York, där Bonnier Digital FOTO är med på första parkett. Kameran har en upplösning på 39,8 megapixel och ska således konkurrera med fullformat.

Vid ett stort arrangemang i New York har Fujifilm just lanserat den spegellösa systemkameran X-H2. Liksom övriga modeller i X-serien har kameran en APS-C-sensor, men denna gång har Fujifilm lyft upplösningen till nya höjder.

X-H2 har nämligen en upplösning på hela 39,8 megapixlar. Det är världens högsta upplösning för en APS-C-sensor, vilket betyder att kameran kan konkurrera med många av marknadens avancerade fullformatskameror.

Till skillnad från systermodellen X-H2S, som har en så kallad ”stacked sensor” och främst är inriktad på hög hastighet, använder X-H2 en vanlig X-Trans-sensor.

Kameran siktar därmed mot porträtt och landskap snarare än action. Trots detta kan kameran ta 15,0 bilder per sekund — och till och med fotografera med en slutartid på bara 1/180 000 sekund.

X-H2 har samma nya och avancerade autofokus med starkt förbättrad fokusföljning och motividentifiering som X-H2S. Dessutom kan X-H2 filma i 8K-kvalitet med 30 bilder per sekund.

Fujifilm X-H2 kostar 24 999 kronor.

Bonnier Digital FOTO är med på X Summit och Fujikina i New York. Vi håller som bäst på att känna på den spännande kameran. Du kan hänga med på bonnierdigitalfoto.se, där du inom kort kan läsa om våra första intryck av X-H2 och se några av våra testbilder från New York.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av