Nu kommer 4K-bilder

Nu kommer 4K-bilder

Panasonic utnyttjar det faktum att 4K-video har en hög och användbar upplösning, så att varje stillbild kan användas som en bild, Nya G7 besparar dig mödan att plocka ut stillbilder.

21 maj 2015

Bilderna i sprillans nya Panasonic Lumix DMC-G7 är på 16,0 megapixel, och här kan kameran ta högst 8,0 bilder i sekunden. Men tre nya funktioner ger nya intressanta möjligheter för actionbilder. Panasonic drar nytta av kamerans förmåga att spela in 4K-video, där varje bild är på 3840 x 2160, det vill säga 8,3 megapixel.

4K Burst Shooting gör att man kan ta 30 bilder i sekunden i upp till en halvtimme – alltså precis som en film i 4K, men skillnaden är att man sedan enkelt kan välja och spara de önskade bildrutorna som bilder i jpg, i stället för att krångla i filmredigeraren för att få ut bilderna.

4K Burst (Start/Stop) påbörjar tagningen när man trycker på utlösarknappen och avslutar tagningen när man återigen trycker på utlösarknappen, så det är bara att hänga med i svängarna.

Panasonic Lumix DMC-G7

Den sista funktionen är 4K Pre-Burst som tar 30 bilder före och efter att man har tryckt på utlösarknappen, så att man kan hinna fånga något som sker helt plötsligt.

Kamerahuset med paketobjektivet 14-42mm kostar 8990 kronor. Kameran finns att köpa i juni ## Här kan du läsa mer om vad 4K är för något.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av