Nikon är klara med D810

Nu kommer Nikon med en ny fullformatskamera för entusiastfotografen. Upplösningen på D810 är på topp, och både ljusmätare, autofokus, bildsensor och processor har förbättrats.

Nikon är nu klara med avlösaren till fullformatskameran D800, som är sista steget i kamerasortimentet före den helprofessionella D4s. Upplösningen på nya D810 är fortfarande 36,2 megapixel, men bildsensorn är ny. Precis som hos den tidigare specialmodellen D800E finns det i den nya modellen inget lågpassfilter framför bildsensorn. Nikon har faktiskt helt och hållet tagit bort lågpassfiltret; på D800E var det bara deaktiverat. Detta sägs ge detaljrikare bilder än med föregångaren.

Autofokus sägs också vara snabbare och precisare, bland annat tack vare nya algoritmer. Där föregångaren kunde ta 4,0 bilder i sekunden kan D810 ta 5,0. Iso-värdena har också dragit iväg, så nu kan man välja ett värde motsvarande 51 200. Dessutom har det tillkommit en helt ny högdagervägd ljusmätning som bland annat sägs lämpa sig till konserter där ljuset växlar hela tiden.

Kamerahuset har ett rekommenderat pris på 31 390 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av