Leica CL systemkamera

Leica L är Leicas senaste kompakta systemkamera med massor av kraft i en liten förpackning. 

© Leica

Leica lanserar ny systemkamera – Leica CL

Leica CL är namnet på en ny systemkamera från den tyska kameratillverkaren. Leica CL har bland annat APS-C-sensor och inbyggd sökare.

21 november 2017 av Poul Siersbæk

Leica har nyligen lanserat kameran CL, som är den fjärde i tillverkarens serie av systemkameror med APS-C-sensor och L-fattning.

Kameran delar namn med den klassiska Leica CL som tillverkades i samarbete med Minolta 1973. Nya Leica CL är däremot toppmodern med en upplösning på 24,0 megapixel och inbyggd elektronisk sökare som har en upplösning på 2,36 miljoner punkter. 

Kameran kan fota serier på 10,0 bilder per sekund och spelar in 4K-video med 30 bilder i sekunden. Kameran har 49 autofokuspunkter och inbyggt wifi.

Om du vill läsa mer om kompakta systemkameror kan du göra det här.

Leica CL kompakt systemkamera bakifrån
© Leica

Klassisk design på Leica CL

Till skillnad från Leica TL2 rör det sig om en mer traditionellt designad kamera med två inställningsrattar på ovansidan. 

Kameran har fysiska knappar och pilknappar som man kan använda för att navigera i menyn. Trots detta är skärmen dessutom tryckkänslig, så det går även att ställa in kameran direkt via den.

Leica CL säljs i paket med det nya och kompakta Elmarit-TL 18mm F2.8-objektivet. Kameran kan även användas med Leicas serie av TL-objektiv samt SL-objektiv med adapter. 

Kameran har ett rekommenderat pris på 25 495 kronor om man bara köper huset. Det nya objektivet kommer att kosta 11 995 kronor. Om man köper dem tillsammans i ett paket kommer det att kosta 35995 kronor.

Leica CL släpps i butikerna under november. 

Leica CL kompakt systemkamera uppifrån

Leica CL har en klassisk design med inställningsratt på kamerans ovansida. Här har kameran ett 18-56 mm-objektiv monterat. 

© Leica

Leica släppte för några år sedan en reklamvideo, som blev kallad för världens tråkigaste någonsin. Här kan du i 45 minuter se hur en Leica-kamera blir till – och därmed varför priserna är så skyhöga.

Kan du inte bestämma dig om du ska välja en kompakt systemkamera eller en DSLR-kamera, kan du läsa mer här. 

Leica CL kompakt systemkamera från sidan
© Leica

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av