Fujifilm X-T100

Fujifilm X-T100 kompromissar inte med design och funktioner.

© Jonas Rask // Fujifilm

Fujifilm X-T100: Funktionell systemkamera till ett bra pris

Med nya Fujifilm X-T100 kommer Fujifilm med ännu en intressant kamera i den avancerade X-serien. Naturligtvis i Fujifilms vanliga retrodesign.

24 maj 2018 av Poul Siersbæk

Fujifilm X-T100 har lanserat en ny avancerad kompakt systemkamera i X-serien, som riktar sig till nybörjare ochandra användare som är nyfikna på Fujifilms X-system. 

Priset är nämligen väldigt bra med tanke på alla funktioner som ingår.

Kameran har en upplösning på 24,2 megapixel, men till skillnad från de större modellerna som X-T20, X-T2, X-Pro2 och XH1 har kameran en konventionell APS-C-sensor i stället för Fujifilms karakteristiska X-Trans-sensor.

Fujifilm X-T100

Fujifilm X-T100 finns i färgerna Dark Silver, Black och Champagne Gold.

© Fujifilm

Avancerad autofokus i Fujifilm X-T100

Trots kamerans placering i X-systemet har X-T100 väldigt mycket att bjuda på. Kameran har hybridfokus med 91 fasdetekterende fokuspunkter. 

Dessutom har kameran inbyggd motivigenkänning när man använder inställningen SR+.

Kameran tar 6,0 bilder i sekunden och har en kortaste slutartid på 1/32 000 sekund. Den elektroniska sökaren har en förstoringsgrad på 0,62x.

Fujifilm X-T100

Skärmen på Fujifilm X-T100 kan vinklas.

© Fujifilm

Utmärkt videoupplösning

Kameran kan spela in video i 4K, och den har inbyggt Bluetooth och wifi, så att man snabbt kan överföra filer till mobilen. X-T100 har dessutom 11 filmfilter och 17 avancerade justeringsfilter.

Fujifilm X-T100

Kameran har inbyggd blixt i sökarhuset

© Fujifilm

Fujifilm X-T100 med bra prislapp

Fujifilm X-T100 finns i färgerna Dark Silver, Black och Champagne Gold. 

Endast kamerahuset kostar 5999 kronor, medan X-T100 i paket med objektivet XC15-45mm F3.5-5.6 kostar 6999 kronor.

Redaktionen rekommenderar: 100 tips och kurser om bildbehandling
Har du full koll på hur du åstadkommer snyggare färger och skarpare detaljer i bildbehandlingen? Annars är det kanske hög tid att ta tag i det. 

Bonnier Digital FOTO har precis gett ut en ny bok med 100 tips och kurser om Photoshop, Lightroom och Elements.

Boken har skrivits så att det finns något för alla, oavsett hur mycket eller lite man vet om bildbehandling. Det innebär att du får glädje av den oavsett om du är nybörjare eller om du redan fotar i råformat och bildbehandlar alla dina bilder.

Med vägledning från den här boken kan du lätt ta dina bilder till nya höjder tack vare de utförliga steg-för-steg-vägledningarna där vi guidar dig genom olika funktioner, justeringsalternativ och effekter.

> Just nu kan du få boken 100 Tips och kurser med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto, totalt 98 kronor. Läs mer om boken här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av