Fujifilm X-A5 systemkamera
Retrodesign

Fujifilm X-A5 finns tillgänglig i tre färger, bland annat den här bruna varianten.

© Fujifilm

Fujifilm X-A5 får dubbelt så snabb autofokus

Fujifilm X-A5 har fått avancerad autofokus och en förbättrad bildprocessor som gör den kompakta systemkameran betydligt snabbare än föregångaren.

Fujifilm har släppt en ny modell som hör till de minsta i deras X-serie av systemkameror. Och nya Fujifilm X-A5 har bland annat fått en ny autofokusfunktion som är dubbelt så snabb som hos föregångaren X-A3.

För första gången har en kamera i X-A-serien fått hybridautofokus, där den exakta kontrastdetekteringen kombineras med fasdetektering som snabbt kan förutse hur fokusen ska justeras. Och kombinationen ger alltså betydligt snabbare autofokus.

Fujifilm X-A5 fångar det rätta ögonblicket

Bildprocessorn har också uppgraderats, så nu är den 1,5 gånger snabbare jämfört med föregångaren. Fujifilm X-A5 kan nu även spela in video i 4K, och du kan ta 4K-bilder med 15 bilder i sekunden, varpå du kan välja bilden som fångar helt rätt situation.

Upplösningen hos Fujifilm X-A5 är på 24,0 megapixel, och kameran kan ta upp till sex bilder i sekunden.


Fujifilm FUJINON XC15-45mmF3.5- 5.6 OIS PZ

Det nya objektivet, Fujifilm FUJINON XC15-45mmF3.5- 5.6 OIS PZ, har en brännvidd som motsvarar 23–69 mm med brännviddsförlängning på Fujifilms X-kameror.

© Fujifilm

Tillsammans med X-A5 har Fujifilm lanserat det nya objektivet FUJINON XC15-45mmF3.5- 5.6 OIS PZ som är det första av objektiven till X-kamerorna som har motorzoom. Det har optisk bildstabilisering och en närgräns på bara fem cm.

Det är ännu osäkert om den nya kameran kommer att släppas i Norden, men i så fall förväntar vi oss ett pris på omkring 5900 kronor för X-A5 med det nya objektivet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av