Fujifilm X-A5 systemkamera
Retrodesign

Fujifilm X-A5 finns tillgänglig i tre färger, bland annat den här bruna varianten.

© Fujifilm

Fujifilm X-A5 får dubbelt så snabb autofokus

Fujifilm X-A5 har fått avancerad autofokus och en förbättrad bildprocessor som gör den kompakta systemkameran betydligt snabbare än föregångaren.

31 januari 2018 av Kristoffer Engbo

Fujifilm har släppt en ny modell som hör till de minsta i deras X-serie av systemkameror. Och nya Fujifilm X-A5 har bland annat fått en ny autofokusfunktion som är dubbelt så snabb som hos föregångaren X-A3.

För första gången har en kamera i X-A-serien fått hybridautofokus, där den exakta kontrastdetekteringen kombineras med fasdetektering som snabbt kan förutse hur fokusen ska justeras. Och kombinationen ger alltså betydligt snabbare autofokus.

Fujifilm X-A5 fångar det rätta ögonblicket

Bildprocessorn har också uppgraderats, så nu är den 1,5 gånger snabbare jämfört med föregångaren. Fujifilm X-A5 kan nu även spela in video i 4K, och du kan ta 4K-bilder med 15 bilder i sekunden, varpå du kan välja bilden som fångar helt rätt situation.

Upplösningen hos Fujifilm X-A5 är på 24,0 megapixel, och kameran kan ta upp till sex bilder i sekunden.


Fujifilm FUJINON XC15-45mmF3.5- 5.6 OIS PZ

Det nya objektivet, Fujifilm FUJINON XC15-45mmF3.5- 5.6 OIS PZ, har en brännvidd som motsvarar 23–69 mm med brännviddsförlängning på Fujifilms X-kameror.

© Fujifilm

Tillsammans med X-A5 har Fujifilm lanserat det nya objektivet FUJINON XC15-45mmF3.5- 5.6 OIS PZ som är det första av objektiven till X-kamerorna som har motorzoom. Det har optisk bildstabilisering och en närgräns på bara fem cm.

Det är ännu osäkert om den nya kameran kommer att släppas i Norden, men i så fall förväntar vi oss ett pris på omkring 5900 kronor för X-A5 med det nya objektivet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av