Canon G3 X

Superzoom med stor sensor i ett litet hus

Alldeles i tid för semestern lanserar Canon G3 X med en brännvidd på 24 mm till 600 mm i ett kompakt hus och en sensor på 1,0 tum och 20,0 megapixel. Kameran är späckad med funktioner, men priset är också därefter.

Powershot G3 X är Canons första superzoom med en stor sensor på 1,0 tum, vilket är samma storlek som Nikon 1-systemet. Det fasta objektivet på G3 X har 25x zoom på 24-600 mm, och ljusstyrkan är på F2.8 på vidvinkel och F5.6 vid den längsta brännvidden. Kameran har inbyggd bildstabilisering i fem axlar för att hålla saker och ting på plats.

Det ingår även gps och wi-fi som man, via den nya appen Camera Connect, kan använda för att fjärrstyra kameran.

Kameran har allt inom manuella kontroller och kan ta bilder i råformat. Den har en sko för en extern blixt, mikrofon och kontakt för hörlurar när man spelar in video i Full HD.

Kameran har också fina funktioner som time-lapse, och en funktion där man kan ta små korta videoklipp och bilder som kameran själv lägger samman till en film.

G3 X kan ta 5,9 bilder i sekunden, och iso går upp till 12 800. Man kan visa bilder på den vinklingsbara skärmen på 3,2 tum eller välja att flytta ut dem via hdmi på en extern skärm.

Powershot G3 X kommer att kosta 9500 kronor när den kommer under sommaren.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av