Sony med världsrekord i fokuspunkter

Nya Alpha 77 II har optimerats för att fotografera action med lätthet, men den klarar även oväder och svagt ljus.

2 maj 2014

Sony har på sista tiden släppt så många systemkameror att man hade kunnat börja fundera på om de helt hade övergivit spegelreflexkamerorna, men sådana tvivel kan man nu avfärda i och med lanseringen av nya Alpha 77 II. Kameran behåller nämligen den genomskinliga spegeln, och så har Sony optimerat nytillskottet till att kunna ta knivskarpa bilder av motiv i rörelse.

Till att börja med bjuder Alpha 77 II på ett tvättäkta världsrekord i och med att kameran har hela 79 individuella fokuspunkter av typen med blixtsnabb fasdetektering. Det tidigare rekordet tillhörde Canon med 61 punkter. De 15 i mitten är av korstypen som är mer exakta, och tack vare de många fokuspunkterna täcker kameran ett dubbelt så stort område av bilden, så att det är lättare att bibehålla fokus när det går undan.

Kameran kan ta 12 bilder per sekund, och bufferten har tillräckligt med utrymme så att man kan plåta loss i toppfart tills man har tagit 60 bilder i jpeg. Bildsensorn har också förbättrats; den är omkring 20 procent ljuskänsligare, vilket ger lägre brus i svagt ljus.

Alpha 77 II lockar även med en elektronisk sökare med en hög upplösning på 2,36 miljoner punkter samt en skärm med WhiteMagic-tekniken med vita pixlar som gör det enklare att se bilden i solljus. Slutligen är kameran vädertålig, och fotoentusiasten kommer att uppskatta att man kan spara de tre mest använda inställningarna och snabbt välja dem via programknappen. Den nya kameran kommer i butikerna i slutet av maj till ett rekommenderat pris på 11300 kronor för endast huset.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av