Nikon D500

Så läcker är Nikon D500

Vi är bland de första i Norden som får testa den hett efterlängtade Nikon D500, och vi är redan i full gång med att testa den robusta kameran. Här delar vi med oss våra första intryck.

16 maj 2016

Nikon D500 får på något magiskt vis Nikons övriga DX-spegelreflexer att framstå som små och tunna.

Designen av knappar och inställningsratten är som på toppmodellerna D810 och D5. D500 är dock inte mycket större än D7200, och den väger bara blygsamma 90 gram mer.

Å andra sidan har den nya större modellen bättre ergonomi, tack vare ett stort handgrepp. Kameran ligger helt enkelt fantastiskt bra i händerna.

Större sökare

Sökarbilden är dessutom synbart större, och kameran har en tryckkänslig skärm som kan vinklas 180 grader.

Nikon D500 har programmerbara funktionsknappar och en praktisk joystick på baksidan, som används för att styra fokuspunkten och som dessutom kan programmerats till att styra olika menyval.

Perfekt för action

Kamerans 153 fokuspunkter fungerar snabbt och exakt, och med tio bilder i sekunden är D500 ett bra val för actionfotografen.

Kameran är på det hela taget fullspäckad med praktiska och häftiga funktioner som har hämtats från flaggskeppen D810 och D5. Det märks tydligt i praktiken, och inte minst när det gäller bildkvaliteten.

Du kan se fram emot att få läsa ett mer uttömmande test av den intressanta och hett efterlängtade kameran inom den närmaste framtiden.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av