Pentax med skyhög upplösning

Den nya mellanformatskameran 645Z har en helt ny sensor med massvis av pixlar, men lockar även med höga iso-värden samt vädertåliga fördelar.

2 maj 2014

Om du har ett välfyllt bankkonto och bara måste massor av pixlar för att återge dina motiv med alla detaljerna intakta ska du absolut fundera på att införskaffa nya Pentax 645Z.

Den har nämligen en upplösning på hela 51,4 megapixel på den stora sensorn i mellanformat. Bildsensorn är 44 x 33 mm, och det sitter inte något lågpassfilter framför en, så till och med de allra finaste detaljerna visas knivskarpt. Bildsensorn Prime III bidrar till att kameran kan fotografera ända upp till iso 204 800.

Autofokusen är också godkänd för en kamera med mellanformat. Den har totalt 27 fokuspunkter, och 25 av dem är av den exakta korstypen. De kan ställa in skärpan p åmotiv i mycket svag belysning med ljusnivåer ända ner till -3 EV.

645Z klarar också utan problem en sväng i dåligt väder, för kameran är vädertålig och robust konstruerad i magnesium. Men så är det bara det där med priset. Kameran kostar 94 299kronor för endast huset, och kan även köpas med objektivet DFA 55mm F2.8 för totalt 106 199 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av