Pentax K-3 II med gps och bättre bilder

Pentax flaggskeppsmodell, Pentax K-3, har nu lanserats i en ny version. K-3 II har bland annat inbyggd gps och optimerad bildkvalitet.

24 april 2015

En av Pentax mest populära kameror har nu kommit i en ny version. Pentax K-3 II har behållit många av K-3:s egenskaper, men har naturligtvis även nya intressanta tillskott. En ny teknik vid namn Pixel Shift Resolution System sägs ge bättre bilder. Här tar kameran fyra bilder snabbt efter varandra samtidigt som sensorn flyttas en pixel per bild. Slutligen läggs bilderna samman, och detta ska enligt tillverkaren ge mer färgkorrekta bilder i bättre kvalitet.

K-3 II har samtidigt fått inbyggd gps. Det är framför allt en fördel för dem som gillar att fotografera stjärnor och planeter med Pentax Astro Tracer-funktion, i och med att gps:en nu kan räkna ut himlakropparnas rörelser, och automatiskt justera sensorn därefter så att man får skarpa astrobilder utan streck.

Pentax K-3 II har 24,35 megapixel och i stället för ett lågpassfilter har den en anti-moaré-funktion som sägs förebygga de fula vågmönstren som ibland kan förekomma på bilder. Kameran har även en PRIME III-bildprocessor som är densamma som i mellanformatkameran Pentax 645z.

Den nya versionen har bibehållit de populära K-3-funktionerna som väderskydd, dubbel kortingång och snabb serietagning.

Kameran kommer i slutet av maj och kommer att kosta 9999 kr.

Läs vårt test av Pentax K-3 här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av