Pentax K-1 Mark II
© Ricoh/Pentax

Pentax K-1 Mark II – flaggskepp med fler detaljer

Pentax K-1 Mark II är det nya flaggskeppet i tillverkarens serie av DSLR-kameror, och en ny funktion kan ge fler detaljer när du fotograferar på fri hand.

22 februari 2018

Pentax K-1 Mark II har, i likhet med föregångaren K-1, en så kallad Pixel Shift-funktion där kameran tar fyra bilder och flyttar sensorn en pixel mellan varje exponering, varpå de läggs samman till en enda bild. Det sägs ge en högre detaljgrad och mer naturtrogna färger.

I normalfallet ska den typen av bilder tas med hjälp av stativ, för att åstadkomma exakt samma utsnitt i de fyra bilderna, men med Pentax K-1 Mark II går det nu att nyttja funktionen även när man fotograferar på fri hand.

Det gör man genom att använda funktionen Dynamic Pixel Shift Resolution, där kamerans inbyggda bildstabilisering kompenserar för skillnaden mellan de fyra exponeringarna. Pentax har spelat in videon nedan, och där får du veta mer om den nya funktionen.

Här kan du läsa de senaste nyheterna om DSLR-kameror

Pentax K-1 kan bliv till K-1 Mark II

Precis som hos föregångaren är upplösningen på 36,2 megapixel, och kamerans utsida är i stort sett identisk. Huset är vädertätat och det har inbyggd wifi och gps.

När det gäller ISO kan K-1 Mark II dock komma upp i hela 819 200, och kameran sägs också vara bättre på att hantera brus.

Pentax K-1 Mark II

Skärmen kan vridas åt flera olika håll med hjälp av den speciella upphängningsmekanismen.

© Ricoh/Pentax

Om du har en Pentax K-1 kommer du faktiskt att kunna uppgradera till Mark II. Då lämnar du in kameran på verkstad för byte av moderkort och logotyp. Priset på uppgraderingen är ännu inte fastställt.

Pentax K-1 Mark II förväntas komma ut i butikerna i april, och huset får ett rekommenderat pris på 20 899 kronor.

Förmånligt Bonnier Digital Foto-erbjudande! Snygg Chill Faktor-jacka eller den nya utgåvan av "Photoshop-skolan" med två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor. Välj själv här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av