Första test: Autofokus imponerar i ny Canon 80D
Canon EOS 80D

Första test: Autofokus imponerar i ny Canon 80D

Vi var bland de första som fick möjlighet att testa nya Canon EOS 80D som är en spegelreflexkamera i den lite tyngre mellanklassen. Nu är vi klara med recensionen av den spännande kameranyheten.

3 mars 2016

Det är ungefär två veckor sedan Canon lanserade sin nya EOS 80D, och vi var bland de första som fick möjlighet att testa kameran som ligger i klassen under 15 000 kronor.

Vi var särskilt imponerade över den avancerade autofokusfunktionen som bergsäkert lägger skärpan snabbt och rätt, oavsett om man använder sökaren eller live view. Sökaren har nu 45 fokuspunkter jämfört med 19 punkter hos föregångaren EOS 70D.

häst

Användarvänligheten är bra, bland annat tack vare den tryckkänsliga skärmen som visar bilderna med korrekta färger och ljushet. Den kan dessutom vinklas. Sökaren är ljus och visar 100 procent av motivet.

Läs våra första intryck om den nya kameran här: Canon är klara med EOS 80D

blommer

Det finns dock även andra saker som vi är lyckliga över med den nya kameran, och som prenumerant på Digital FOTO kan du redan nu läsa hela recensionen innan den hamnar i tidningen. Här kan du bland annat se om bildkvaliteten har förbättrats jämfört med föregångaren.

Läs hela recensionen här: Recension av Canon EOS 80D

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av