Det förväntar vi oss av Canon EOS 6D Mark II

Canon EOS 6D har numera fem år på nacken, men den ny version av den populära fullformatskameran sägs vara på väg.

© Canon

Det förväntar vi oss av Canon EOS 6D Mark II

Med föregångaren blev det billigare att fotografera med fullformat. Det var 2012 – nu är en ny version på väg.

30 maj 2017 av Niklas Majgaard

Det är snart fem år sedan Canon presenterade EOS 6D och öppnade upp ett bra och inte mist överkomligt sätt att uppgradera till fullformat. 

Canon EOS 6D gav en utmärkt bildkvalitet och ett väldigt praktiskt användargränssnitt, vilket gjorde kameran till ett givet val för fotografer som ville gå över till fullformat. 

Den var dock inte helt fulländad; serietagningar på 4,5 bilder i sekunden och en något långsam autofokus bidrog till att Canon EOS 6D gjorde bäst ifrån sig på stillastående motiv. 

Högre hastighet och bättre fokus 

Hastigheten och autofokussystemet förväntas bli avsevärt bättre när Canon 6D Mark II lanseras. 

Allt tyder på att autofokussystemet får 45 punkter som alla är av den exakta korstypen. 

Det har vi precis sett i nya EOS 77D, och man kan rimligtvis anta att Canon EOS 6D Mark II får någorlunda samma specifikationer på den punkten.

Nya förbättrade funktioner i Canon EOS 6D II

Webbplatsen Canonrumors, som ofta har bra koll, anser dessutom att det redan är bekräftat att Canon EOS 6D Mark II kommer att få en vinklingsbar LCD-skärm, och naturligtvis har den även wifi och Bluetooth. 

Canon EOS 6D Mark II sägs dessutom få ett nytt batterigrepp och ett hus som är lite högre och dyrare än den befintliga Canon EOS 6D.

Om vi ska tro på de vanligen trovärdiga källorna kommer Canon att lansera Canon EOS 6D II i juli med möjlig försäljningsstart i augusti. 

Priset vågar vi inte sia om, men vi tror att Canon EOS 6D II även framledes kommer att vara Canons billigaste DSLR-kamera med fullformatssensor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av