Canon lanserar EOS 600D
EOS 600D

Canon lanserar EOS 600D

Den tresiffriga systemkameraserien får nu vridbar skärm och möjlighet till trådlös blixtutlösning. Och man kan göra färdigredigerade filmer direkt i kameran.

7 februari 2011

Canon har i dag släppt nyheten om nya EOS 600D, som har begåvats med ett flertal funktioner från den större modellen EOS 60D. Det betyder bland annat att lcd-skärmen på 3,0 tum nu är vridbar, så att man kan använda den även när man håller kameran över huvudet eller nere vid marken. Man kan spela in video i Full HD, och med den nya funktionen Video Snapshot kan man göra små filmklipp på två, fyra eller åtta sekunder. Klippen sparas i ett speciellt album, och kameran sätter automatiskt samman dem till en färdig film. Man kan även lägga på ett musikspår direkt i kameran.

EOS 600D Baksida

EOS 600D Baksida

Kameran kan kommunicera trådlöst med Canons Speedlite-blixtar, och om man köper en av de nya blixtarna, Speedlite 320EX eller 270 EX II, kan man använda blixtens speciella utlösarknapp, vilket gör att man kan hålla blixten i handen och ta bilder på avstånd utan att använda kablar. Upplösningen i EOS 600D är 18,0 megapixlar, och man kan ta 3,7 bilder i sekunden Kameran säljs i paket, där man kan välja mellan två nya objektiv som båda har brännvidden 18-55 mm. Det ena har inbyggd bildstabilisering, men inte det andra.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av