Canon DSLR med många talanger

De nya spegelreflexkamerorna Canon EOS 760D och 750D har mycket bättre autofokus, vridbar skärm och trådlösa funktioner. Dessutom har de en riktigt användbar nyhet för video.

9 februari 2015

Canon är klara med två alldeles nya spegelreflexer till alla prismedvetna fotoentusiaster - och det finns massor av nyheter att glädja sig åt. Kamerorna har bland annat en tryckkänslig skärm som kan vridas åt alla håll. Dessutom har både EOS 760D och 750D inbyggt wi-fi och NFC-teknik, så att du kan ansluta dem till en smarttelefon eller surfplatta bara genom att låta de två enheterna röra vid varandra.

Båda har en ny sensor på 24,2 megapixel med extra krut på autofokusen. Bildsensorn har nämligen den alldeles nya Hybrid CMOS AF III-tekniken inbyggd, som ger snabb autofokus när man spelar in video eller använder skärmen till live view. Kamerorna har också effektivare autofokus för action, i och med att de har 19 fokuspunkter av den särskilt exakta korstypen. Och så kan du ta fem bilder per sekund.

Storebror EOS 760D särskiljer sig bland annat genom att ha en display på ovansidan och genom att kunna visa mer information om exponeringen i sökaren. Dessutom kan den spela in video med en speciell HDR-funktion, där du får med fler detaljer i skuggor och högdagrar.

Canon EOS 750D kostar 7000 kronor, medan EOS 760D går för 7500 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av