Canon är klara med EOS 7D Mark II

Det är fart på Canons nya actionkamera som har fått häftigare autofokus och en alldeles speciell slutarmekanism.

15 september 2014

Canon har uppdaterat sin toppmodell inom spegelreflexkameror med APS-C-sensor, och EOS 7D Mark II har optimerats för att fånga action i rasande fart. Autofokus har hela 65 punkter som alla är av den exakta korstypen. Här hade föregångaren bara 19 autofokuspunkter. Dessutom kan den nya modellen ta hela tio bilder i sekunden jämfört med föregångarens åtta.

Autofokusen kan ställa in skärpan i ljus ner till -3 EV, vilket motsvarar månsken, och man kan fokusera även vid bländare F8.0, så autofokus fungerar i många fall till och med i kombination med telekonverter på ett relativt ljussvagt objektiv. Bildsensorn, som har 20,2 megapixel, är försedd med Canons Dual Pixel AF-teknik som ger blixtsnabb autofokus när man använder autofokus eller spelar in video.

Kameran har fått en helt ny spegelkonstruktion som snabbare kan vippa upp och ner än tidigare, och rörelsen sker med färre vibrationer, vilket bland annat underlättar arbetet för autofokusen. Mekanismen aktiveras med hjälp av en motor i stället för den traditionella fjädern. Ljusmätaren är också ny och är ännu mer avancerad än i den topprofessionelle EOS-1D X. Den har 150 000 pixlar och kan skilja färger från varandra och hitta ansikten i motivet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av