Polaroid är redo för nutiden

Legendariska Polaroid är klara med en ny så kallad instant camera, anpassad för den digitala tidsåldern. Kameran bjuder på 14,0 megapixlar och inbyggd skrivare.

14 november 2011

Polaroid lanserade sin första instant camera redan 1948 och revolutionerade sättet att fotografera. Med denna kamera kunde man för första gången ta ögonblicksbilder och strax därefter få ut dem ur kameran på papper. Polaroid Z340 plockar upp tråden och tar på allvar Polaroid-kameran in i den digitala fotovärlden.

Kameran bjuder på 14,0 megapixlars upplösning och har en inbyggd ZINK-skrivare som skriver ut genom att värma upp små kristaller i papperet. Det ska ge en utskriftskvalitet med klara, mättade färger, och papperets yta är dessutom vatten- och smutsavvisande. Den har en skärm på 2,7 tum, där man kan se bilderna innan man skriver ut dem, och det är möjligt att utföra enklare bildbehandling.

Precis som de klassiska Polaroid-kamerorna är Z340 kompakt och mobil, så att man alltid kan ta snabba bilder när man är på språng. När kameran är fullt laddad klarar den att exponera och skriva ut upp till 25 bilder i storleken 7,62 x 10,16 cm. Kameran går att köpa på bl.a. www.polaroid.com och kostar omkring 2 500 kronor inklusive avgifter och frakt. Ett paket med 30 ark papper går löst på cirka 200 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av