Tillverka din egen gratis mobilhållare

Video: Tillverka ett fotostativ till mobilen

Om du inte har ett praktiskt bordsstativ till hands för mobilen är det enkelt att göra ett själv. Vi visar hur i videon.

17 augusti 2016

Du behöver inte någon dyr specialutrustning för att ta bilder med mobilen utan att hålla den i handen.

Med hjälp av en engångsmugg, en sax och en hobbykniv kan du tillverka ett litet stativ som är perfekt när du ska spela in din nästa Youtube-video, ta kvällsbilder utan skakningar eller ta bilder där du själv är med.

I den här videon visar vi hur enkelt det är att tillverka stativet.

Du behöver:

  • En engångsmugg av det kraftigare slaget, t.ex. från en kaffebar

  • Hobbykniv

  • Sax

Skär en smal skåra på omkring sju-åtta millimeter, och sedan kan du sätta telefonen i skåran. Telefonen kan placeras både stående och liggande.

Just nu kan du få tre objektiv till din mobil + 2 utg av Bonnier Digital FOTO blot 49 kr - Se dem här.

Bättre kamera på mobilens baksida

Kom ihåg att kameran på mobilens baksida tar mycket bättre bilder än selfie-kameran framtill. Så med ett stativ som detta kan du ta selfies och gruppbilder i mycket högre kvalitet.

Om du själv ska vara med på bilden kan du med fördel använda kameraappens självutlösare när kameran står på stativet. På vissa mobiler kan du även använda hörlurarna för att utlösa kameran.

Vi rekommenderar däremot inte att du använder det hemgjorda stativet i blåsigt väder, i och med att det inte hör till marknadens stabilaste. Å andra sidan är det kompatibelt med de flesta mobilmodellerna.

> Se även hur du gör din egen reflektor av sådant som du redan har hemma i lådan

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av