Pixavi är en ny mobiltelefon utan kamera.
Mobiltelefonen Pixavi saknar kamera av säkerhetskäl

Nyhet: Nu kommer den kameralösa mobiltelefonen

Pixavis nya mobiltelefon saknar av säkerhetsskäl kamera. Vill du skydda din mobil från kamerahackare finns det en app för det också.

14 juni 2017 av Steffen Nielsen

Det finns många exempel på när kameror har hackats och inspelningarna har spridits över världen. Det är en av anledningarna till att Pixavi nu släpper en smartmobil utan kamera.

Modellen Impact X NC är en extra tålig mobiltelefon som är framtagen för att användas i tuffa miljöer, till exempel på oljeplattformar eller i smutsiga produktionsmiljöer. NC i modellnamnet står för No Camera, vilket är ett av de främsta försäljningsargumenten för telefonen.

Inte för alla

Logiken bakom telefonen är tydlig: inte ens den bästa av hackare kan ta sig in i en kamera som inte finns.

Innan du söker igenom internet efter den här telefonen ska du veta att den bara säljs till företag och liknande som behöver extremt tåliga och säkra telefoner.
Mark Zuckerberg med tejp på sin webbkamera.

När Facebookgrundaren Mark Zuckerberg postade den här bilden på Instagram upptäckte många att han tejpat för både webbkameran och mikrofonen i datorn – troligen för att vara säker på att ingen ska kunna titta eller lyssna på honom i smyg.

© Mark Zuckerberg // Instagram

App skyddar kameran

Du behöver inte köpa en ny telefon för att vara skyddad mot kamerahackare. Gör som Mark Zuckerberg gjorde med sin bärbara dator och tejpa för kameralinsen. Varför inte göra samma sak i mobilen?

Ett annat alternativ är att hämta appen Cameraless som helt enkelt stänger av kameran i mobilen.

Hämta Cameraless till Android.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av