Kamerajätte i nytt och spännande samarbete med OnePlus
© OnePlus

Kamerajätte i nytt och spännande samarbete med OnePlus

OnePlus har lanserat den nya OnePlus 9-serien som består av OnePlus 9 Pro och OnePlus 9. OnePlus 9-serien är utvecklad i samarbete med den svenska kameratillverkaren Hasselblad.

Det kinesiska företaget OnePlus, som har tillverkat mobiltelefoner sedan 2014, har inlett ett samarbete med den svenska kamerajätten Hasselblad.

Hasselblad har tillverkat kameror sedan det andra världskriget, och det var faktiskt också en Hasselblad-kamera som var den första kameran på månen, i och med att den var med på Apollo 11-månfärden 1969.

Hasselblad har med andre ord en lång erfarenhet av att tillverka utmärkta kameror, så det är väldigt intressant att de har inlett ett samarbete med OnePlus omkring den helt nya OnePlus 9-serien.

Både OnePlus 9 Pro och OnePlus 9 har Hasselblad-kameror

Båda två av de nya mobilerna i OnePlus nya 9-serie är försedda med kameror tillverkade av Hasselblad. 

Hasselblad har arbetat på att ta fram en mobilkamera som gör det möjligt att ta bilder med naturtrogna och exakta färger.

Tekniken som Hasselblad har utvecklat för det här ändamålet heter Natural Color Calibration with Hasselblad, och enligt Hasselblad kommer tekniken att sätta nya standarder för färgkalibrering.

OnePlus 9 Pro har skärmen Fluid Display 2.0.

OnePlus 9 Pro har skärmen Fluid Display 2.0. 

© OnePlus

Primärkameran är på 48 megapixel, och med hjälp av Hasselblads färgkalibrering registrerar kamerans sensor fyra gånger mer färginformation, jämfört med OnePlus tidigare modeller.

Dessutom har 9-serien en ultravidvinkelkamera med 50 megapixel som ger möjlighet till att ta snygga makrobilder tack vare att det går att fokusera på objekt vid ett avstånd på bara 4 cm.

Slutligen har 9-serien en telekamera på 8 megapixel. Men bara OnePlus 9 Pro har även en fjärde kamera – nämligen en monokrom kamera som ger stöd åt primärkameran samt lägger till detaljer och nyanser hos svartvita bilder. Den monokroma kameran ingår alltså inte med OnePlus 9.

OnePlus 9 Pro och OnePlus 9 kan förbeställas från och med den 23 mars 2021.

De rekommenderade priserna är som följer:

  • OnePlus 9 Pro - 128 GB 9690 kronor
  • OnePlus 9 Pro - 256 GB 10 690 kronor
  • OnePlus 9 - 128 GB 7690 kronor
  • OnePlus 9 - 256 GB 8690 kronor

Du kan läsa mer om mobilerna här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av