Huawei P20 Pro

Android-telefonen har en OLED-skärm på 6,1 tum, som i princip når ända ut till kanten.

© Huawei

Huawei P20 Pro: Första mobiltelefonen med tredubbel kamera

Nya Huawei P20 Pro har hela tre kameror på baksidan och vanvettigt hög upplösning. Det ger flera fördelar.

28 mars 2018

Vi har vant oss vid att flaggskeppen från de stora mobiltillverkarna har dubbelkameror som antingen används för att zooma in på motivet eller för att öka bildkvaliteten.

Huawei P20 Pro, som är den nya toppmodellen från den kinesiska tillverkaren, har nu fått tre Leica-kameror på baksidan. Den ena har en upplösning på hela 40 megapixel som fördelas över en ovanligt stor sensor på 1/1,7 tum som fångar upp massor av ljus.

Den samverkar med en kamera på 20 megapixel som tar bilden i gråtoner. Den tredje kameran i Huawei P20 Pro är på 8 megapixel med tele, så att man får ett brännviddsområde som motsvarar 27–80 mm till sitt förfogande.

> Läs om andra mobilkameror här

Huawei P20 Pro har imponerande ISO-värden

Förutom att man får både vidvinkel och tele, sägs kombinationen av flera kameror och en stor sensor också innebära att mobilen tar bra bilder i svagt ljus och ISO kan komma ända upp till 102 400.

Man kan även ta bilder med oskarp bakgrund, och så kan Huawei P20 Pro, i likhet med Apples mobiler med dubbelkamera, ta bilder med så kallad porträttbelysning där man bland annat kan ge porträttbilder en svart bakgrund.

Huawei P20 Pro har faktiskt en fjärde kamera också, och även den är lite utöver det vanliga. Frontkameran är nämligen på 24,8 megapixel så att man kan få massor av detaljer i sina selfies.

Huawei P20 Pro pris

Det rekommenderade priset på Huawei P20 är 8590 kronor. Huawei har också lanserat den något enklare modellen P20 med dubbelkamera och en skärm på 5,8 tum för 6590 kronor.

Du får mycket mer ut av din mobilkamera om du sätter på externa objektiv. Få et 3-i-1-objektivpaket till mobilen med 2 nummer av Bonnier Digital FOTO för 49 kronor! Se erbjudandet här

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av