Första titten på Huawei Mate 9 Pro

I slutet av november presenterade Huawei den nya toppmodellen Mate 9 Pro på en presskonferens i Köpenhamn. Mate 9 Pro var egentligen bara avsedd för den kinesiska marknaden, men nu kommer den även till Skandinavien. Vi har testat mobilen under den senaste månaden, och här går vi igenom några av de bästa detaljerna.

19 december 2016

Med Mate 9 Pro utlovade Huawei en rad stora förbättringar till en mobilmarknad som framför allt efterfrågar stora funktioner – utan att behöva kompromissa med batteritiden. Än så länge kan vi bara säga att Mate 9 Pro lyckas uppfylla båda önskemålen på samma gång.

Kamera

Mate 9 Pro fortsätter på den inslagna vägen som inleddes med det fruktbara samarbetet mellan Huawei och Leica, P9.

Kamerans app är lysande och omfattar massor av inställningsmöjligheter.

Mate 9 Pro fotograferar i råformat och spelar in video i 4K. Kameran i Mate 9 Pro är – trots en något större monokrom sensor – på många sätt en fiffig uppdatering av allt vad vi såg och gillade hos Huawei P9. Det fungerar fortfarande utmärkt.

Batteri

Hårdvaran med bland annat 6 gigabyte minne och en kraftfull processor låter inte direkt som en mobil som man kan använda länge mellan laddningarna, men detta har tillverkaren löst på ett bra sätt.

Mate 9 Pros batteri är på 4000 milliampere, vilket är betydligt större än vad man hittar hos konkurrenterna – och detta ger lång drifttid, vilket vi verkligen gillar. Med en ny och snabbare laddare kan du således få en full laddning på drygt en och en halv timme, och det har också fungerat bra när vi testade det.

Huawei Mate 9 Pro kan köpas i svenska butiker från och med i dag. Priset är 7990 kronor, och Mate 9 Pro finns i två olika färger: Space Grey och Champagne Gold. Mate 9 Pro finns bara i en enda variant med 128 gigabyte internlagring som dock inte kan utökas med MicroSD, till skillnad från vissa andra tillverkare.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av