Sony Cybershot DSC-TX55

Ett stort zoomområde och massor av pixlar är inte precis vad man väntar sig av en fickkamera som bara är 1,3 centimeter tunn. Men nyheten från Sony är späckad med överraskningar.

2 december 2011

En Iphone är nästan stor och klumpig jämfört med Sonys nya TX55. En titt på specifikationerna avslöjar också att det rör sig om en extremt liten och slimmad kamera. Sony har kämpat för varje millimeter. Där nästan alla kameror i dag använder SD-kort, använder TX55 ett microSD-kort på bara 12 x 16 mm. Det låter kanske bökigt, men det är bara tills man får reda på att man kan få 16 gigabyte för cirka 200 kronor. Och detta visar sig gälla i största allmänhet för TX55; det som ser tvivelaktigt ut från början visar sig fungera bra i praktiken. Ett annat exempel är det lilla, fyra millimeter tunna batteriet som faktiskt ger de utlovade 250 bilderna.

Betyg: 84%

Läs mer Läs HELA artikeln i Digital Foto För Alla nr 17 som finns i butik nu.

BESTÄLL DIGITAL FOTO FÖR ALLA

Slutsats:

TX55 från Sony är en slimmad fickkamera som nästan inte tar någon plats, och bildkvaliteten överraskar positivt med en imponerande detalj- återgivning och utmärkt färgåtergivning. Kamerans kraftiga vidvinkel är också ett plus. Men vi har svårt att greppa om den hala kameran, och vi saknar en stativgänga.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av