Sony Cyber-shot DSC-HX95

Sony Cyber-shot DSC-HX95 och syskonmodellen Sony Cyber-shot DSC-HX99 har inbyggda popup-sökare.

© Sony

Sony Cyber-shot HX99 och HX95 med kraftfull zoom i litet hus

Sony kallar Cyber-shot DSC-HX99 och HX95 för världens minsta kameror med kraftfull zoom, och de har massor av avancerade funktioner.

30 augusti 2018 av Kristoffer Engbo

Om man väljer en tillräckligt smal kategori blir det enklare att slå rekord. 

Sony har satt ett eget litet rekord med de båda nya kompaktkamerorna Sony Cyber-shot DSC-HX99 och Sony Cyber-shot DSC-HX95.

Sony kallar nämligen de nya kamerorna för världens minsta, men det är med en rad förbehåll. De är nämligen världens minsta digitalkameror med fast objektiv, inbyggd sökare och en teleinställning som motsvarar minst 700 mm.

Det är dock imponerande i sig. Tvillingmodellerna har ett ZEISS Vario-Sonnar T*-objektiv, som motsvarar 24–720 mm – det vill säga 30x optisk zoom, och så kan de spela in video i 4K.

> Läs mycket mer om Sony här

Hittar automatiskt ögon

Sony Cyber-shot DSC-HX99 och Sony Cyber-shot DSC-HX95

Upplösningen på Sony Cyber-shot DSC-HX99 och Sony Cyber-shot DSC-HX95 är på 18,2 megapixel.

© Sony

Dessutom har de en autofokus som ställer in skärpan under loppet av bara 0,09 sekunder och som automatiskt kan ställa in skärpan på ögon. Sony Cyber-shot DSC-HX99 och Sony Cyber-shot DSC-HX95 kan ta upp till tio bilder i sekunden och fotograferar i råformat.

Skillnaden mellan de båda är bland annat att Sony Cyber-shot DSC-HX99 har en kontrollring och att man kan ta bilder genom att helt enkelt trycka på den tryckkänsliga skärmen.

Priser och tillgänglighet har ännu inte meddelats.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av